Boxtel

Avatar
Written by Wouter Klijn

temporary pavilion

Key data

Completion:2010-2011Type of Construction:round curtain wall, build as load-bearing straw constructionClient:assosiation Ecodorp BrabantDesign/ArchitectureVan Laarhoven CombinatiePossibility to visit:NoPress photos:No
Residential acreage:60m2U-Value (Wall):W/m2KU-Value (Roof):W/m2KCategories:Straw Bale Houses in The Netherlands,

Ecodorp Brabant is a group that wants to live somewhere in Brabant in a completely sustainable way.
De Kleine Aarde in Boxtel has given Ecodorp Brabant a unique opportunity to build experimentally on their site. The sustainable architect Huub van Laarhoven designed the building with principles of healing architecture and the Ministry of Housing, Spatial Planning and the Environment is supporting the project with a subsidy of 120,000 euros.
A temporary pavilion has been built with round wood, glass foam, straw and earth and recycled materials.

About the author

Avatar

Wouter Klijn